Permanent Hårborttagning IPL/SHR
iStock-847698220-1-1024x683

Att tänka på innan du bokar


Du måste raka eller klippa bort håret som ska tas bort innan behandlingen. Håret får inte vara längre än 2mm långt. Men framförallt ska du inte vaxa, plocka eller bleka håret på 6 veckor innan behandlingen. IPL/SHR kan nämligen bara påverka de hårsäckar som innehåller pigmenterade hårstrån. Har du tattueringar på önskat behandlingsområde kontakta oss innan du bokar.
Boka tid och se priser!

Permanent Hårborttagning


Du har säkert själv provat att raka, plocka eller vaxa bort håret du helst vill slippa. Problemet är att det kan ge dig irriterad hud och ökad behåring med kraftigare hårstrån. Dessutom måste behandlingen upprepas och inte sällan dagligen, för att resultatet ska bestå. Ett mer effektivt, och i de flesta fall permanent, sätt att bli av med oönskad hårväxt är med hjälp IPL/SHR. Du får samma resultat ­– släta, lena ben – och minskar risken för irriterad hud. Det går även att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet liksom på andra delar av kroppen.

Vad är viktigt att tänka på innan man väljer att göra en hårborttagning med IPL/SHR?


  • Du får inte vara i solen innan eller efter behandlingen då pigmentcellerna inte får vara aktiva. Optimal tid för behandlingen är därför under hösten och vintern.
  • Har du väldigt ljusa hårstrån finns det en risk att behandlingen inte lyckas. Det är inte heller rekommenderat att använda sig av IPL/SHR om man har mörk hy då lasern kan skada pigmentet
  • Att ta bort oönskad hårväxt är en lång process som kräver upprepade behandlingar då man inte vet vilken fas håret befinner sig i. Upprepade behandlingar med 6 till 8 veckor mellan varje behandling rekommenderas, och vanligtvis gör man mellan 6 till 8 behandlingar innan resultatet är definitivt.
  • Ju grövre och mörkare hår och ju ljusare hud, desto bättre och snabbare resultat. Detta beror på att ju mer pigment det finns i hårstrået desto lättare och effektivare leds laserstrålen ned i hårsäcken.


Vi behandlar inte:

 • Infektioner eller oläkt ärrvävnad som ska behandlas.

 • Extrem känslig och ömtålig hud.
 • Gravida/ammande kvinnor.
 • Personer som genomgår, eller nyligen genomgått canserbehandling.

EFTER BEHANDLING

Direkt efter behandlingen syns det små brunaktiga prickar tydligt och viss rodnad och svullnad kan uppstå beroende på område.

Svullnaden som uppstår kan hålla i sig 2-5 dagar och kan dämpas med kylblock.

Behandlar man ögonen så kan man blir mer svullen.

Prickarna blir till torra små skorpor som faller av efter 5-7 dagar.
Man får då ej pilla på skorporna, utan man ska låta dem ramla bort av sig själva.

Viss rodnad kan synas på huden i upp till 6 veckor efter behandlingen.
Det är väldigt viktigt att skydda huden med hög solskyddsfaktor (spf 50) i 3 månader efter avslutad behandling.


VAD KAN JAG FÖRVÄNTA MIG FÖR RESULTAT?

Resultat efter en behandling med plasmapenna är individuellt och beror på hudtyp, ålder och vilket område som behandlas.

Då det endast är möjligt att strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle kan personer med ett stort behandlingsområde/mycket överflödig hud behöva fler än en behandling.

Många anser att en behandling räcker för att uppnå önskat resultat, men 2-4 behandlingar har visat sig vara optimalt för personer med väldigt mycket överflödig hud.


HÅLLBARHET

Hud-åtstramningen som uppnås är permanent, huden fortsätter dock att åldras som vanligt efteråt. Kost, levnadsvanor och hudvård är faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar att bibehålla ett bra resultat.